S chlorellou a mladým ječmenem ke zdravému tělu.


0
Categories : Nezařazené

Chlorella je sladkovodní řasa, která díky velkému obsahu vlákniny dokáže tělu pomoct od těžkých kovů a chemických látek, kterými je tělo znečištěné. Chlorella obsahuje celou řadu důležitým vitamínů a minerálů, jako jsou například vitamíny skupiny B. Stejně jako všechny zelené potraviny obsahuje velké množství želena, jeho hladinu by si měly hlídat zejména ženy, které velmi často trpí chudokrevností způsobenou právě jeho nedostatkem. Dále v této řase nalezneme rostlinné bílkoviny, chlorofyl a již jednou zmiňovanou vlákninu, která velmi příznivě působí ve střevech.

Vláknina funguje jako malý kartáček, který pomáhá střeva zbavit dlouho uložených nečistot a usazenin. Pokud často trpíte nemocemi a při jejich léčbě užíváte antibiotika, tak z vlastní zkušenosti můžu chlorellu doporučit. Funguje jako prebiotikum a navíc pomůže s posílením imunity a sníží riziko dalších onemocnění.
 
Kvalita Chlorelly je úzce spojená s jejím pěstováním. Řasa musí být pěstována ve velmi čistém prostředí, které splňuje přísná opatření, která zaručí, že nedojde ke kontaminaci s nežádoucími látkami. Pokud zatím nemáte zkušenosti s nákupem chlorelly, tak určitě porovnejte produkty více značek a nesahejte hned po té nejlevnější variantě. Pokud se rozhodnete pro méně kvalitní produkt, požadované účinky se nemusí vůbec dostavit. Pří výběru se zaměřte především na obsah barviv a pamatujete, že kvalitní rostlina nepotřebuje uměle dobarvovat.
 
Mladý zelený ječmen se doporučuje užívat spolu s chlorellou, společně tvoří skvělý tým, který dodá tělu vše potřebné. Mladý ječmen stejně jako chlorella obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a chlorofyl, který působí protizánětlivě a podporuje krvetvorbu. Velký obsah vlákniny obsažené v mladém ječmenu pomáhá při trávení a je skvělým pomocníkem při zažívacích potížích. Pokud chronicky trpíte na střevní problémy, zkuste do jídelníčku zařadit nápoj z mladého ječmene a určitě se vám uleví.
 
Kvalita mladého ječmene je ovlivněna čerstvostí rostliny. Pokud výrobce skladuje ječmen příliš dlouho a produkt se k vám nedostane čerstvý, tak ztrácí své vlastnosti. Pří výběru se tedy rozhodně zaměřte na čerstvost rostliny. Dalším mezníkem kvality je způsob zpracování. První a méně kvalitní způsob je rostlina usušená a následně rozemletá na prášek. Poohlédněte se raději po rostlině za čerstva vylisované a pak až sušené do podoby prášku.

© Sedmvlku.cz - Všechna práva vyhrazena.